This article is available in Dutch only at Sciencelink.net

In Europa worden nog jaarlijks een miljard medische containers handmatig geïnspecteerd. Dankzij het toepassen van Machine Learning en kunstmatige intelligentie brengt Luo Automation geautomatiseerde inspectie ook voor kleinere ondernemingen en farmaceutische laboratoria binnen handbereik.

‘Er is zo veel mooie technologie beschikbaar die onbenut blijft’, zegt Joren van der Horst, oprichter van Luo Automation. De onderneming van Van der Horst ontwikkelt machines om relatief kleine batches medische injectiespuiten, ampullen of andere doorzichtige containers te vullen en te inspecteren. Op deze schaal gebeurt het inspecteren nog veelal handmatig, wat tijdrovend en arbeidsintensief is. Volgens Van der Horst komt dat door de heersende aanname dat automatisering iets is voor grote bedrijven. ‘Maar automatisering kan juist ook voor kleine ondernemingen veel voordeel opleveren. Laat machines doen wat ze kunnen. Met onze oplossing bieden we een laagdrempelige automatiseringsstap voor kleine bedrijven. De machines zijn compact en eenvoudig in gebruik.’

Een miljard spuitjes

Van der Horst studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. ‘Ik deed tijdens mijn afstuderen onderzoek naar het kalibreren van robotarmen. Ik verbaasde me er toen over hoeveel er met automatisering mogelijk is, terwijl er nog zo weinig mee gebeurt. Met name kleine bedrijven denken dat automatisering te moeilijk en te duur is.’

Read the full article at Sciencelink.net