Voor derde maal op rijd reiken ict-vaktitel Computable, podcast De Dataloog en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de Dutch Applied AI Award uit. Voordrachten zijn tot en met donderdag 30 juni in te dienen. De HvA bepaalt de nominaties, waarna een vakjury op basis van pitches in De Dataloog de winnaar aanwijst. De bekendmaking daarvan vindt plaats tijdens de Computable Awards 2022 op 5 oktober.

Inzendingen voor de Dutch Applied AI Award 2022 moeten beschreven worden via drie criteria: toepasbaarheid, uniekheid en verantwoordelijkheid (responsibility). Voor de toepasbaarheid (applied ai) geldt in hoeverre de oplossing al geïmplementeerd is, het gebruikt wordt door de beoogde doelgroep en hoe groot het aantal (potentiële) klanten of mensen is dat met deze innovatie direct of indirect wordt geholpen. De uniekheid gaat over in hoeverre de innovatie de enige in zijn soort is, het nooit eerder op de markt is gebracht en het doel van de innovatie kan niet op een andere manier worden behaald. Bij verantwoorde ai draait alles om zaken als transparantie, privacy en eerlijkheid.

Read more (Dutch only) at Computable.nl