Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

AI Meet Up: Ethiek & AI (Mondai)

27 September 2022 @ 15:30 - 18:00 CEST

Mondai House of AI en AI-wetenschappers van de TU Delft presenteren maandelijks een editie in de serie AI Meet Ups. Op 27 september vindt de eerste editie plaats in Mondai House of AI op de TU Delft Campus met het thema Ethiek en AI.

Met het gebruik van digitale technologieën en AI in het bijzonder komen dringende ethische vragen. Hoe wordt er met gegevens omgegaan? Hoe kunnen we op verantwoorde wijze AI-systemen ontwikkelen en gebruiken? Hoe wordt het vertrouwen behouden?

UWV is een van de grootste uitvoeringsorganisaties in Nederland. Werknemersverzekeringen zoals de WW-, WAO-, WIA- en WAZO-uitkeringen worden door hem uitgevoerd. Het UWV bepaalt op basis van wettelijke kaders of een werknemer recht heeft op een van deze uitkeringen en bepaalt de hoogte en duur van de betreffende uitkeringen. Eveline Jacobson zal ingaan op het gebruik van AI om deze beslissingen te ondersteunen en de ethische uitdagingen waar zij tegenaan lopen.

Prof. dr. Jeroen van den Hoven – wetenschappelijk directeur van het TU Delft Digital Ethics Centre – zal deze uitdagingen verbinden met het werk in Delft om ethische waarden te operationaliseren. Hij werkt aan het verbinden van filosofische discussies over ethische waarden met technisch werk aan concrete problemen, met behulp van de Design for Values methodologie.

Samen zullen de sprekers verkennen hoe de ethische uitdagingen bij UWV hun AI-ontwikkeling en -gebruik beïnvloeden.

Voor meer informatie en aanmelden: AI Meet Up: Ethiek en AI – Mondai (tudelftcampus.nl)

Details

Date:
27 September 2022
Time:
15:30 - 18:00 CEST
Event Category:
Website:
https://mondai.tudelftcampus.nl/event/ai-meet-up-ethiek-ai/